Mazars objavlja še eno leto rekordnih prihodkov, medtem ko utrjuje svojo ambicijo po globalni širitvi

6. februar 2024 – Mazars, mednarodna revizijska, davčna in svetovalna organizacija, danes objavlja svoje globalne finančne rezultate za obdobje 2022/2023. Že tretje leto zapored dosega dvomestno rast pri vseh storitvah (tako revizijskih kot nerevizijskih). Kljub nadaljnji negotovosti na trgu so se prihodki v primerjavi z lanskim letom povečali za 13 % in dosegli 2,8 milijarde evrov prihodkov.
  • Tretje leto zapored dvomestna rast prihodkov na vseh področjih storitev.
  • 13,3-odstotna medletna organska rast dokazuje odpornost in prilagodljivost, ki ju je Mazars vzpostavil s svojim integriranim partnerskim modelom, delujočim v več kot 100 državah in ozemljih.
  • 43-odstotni delež prihodkov iz naslova revizijskih in 57-odstotni delež iz naslova nerevizijskih storitev poudarjata uravnoteženost in moč multidisciplinarne strategije podjetja.

Globalni rezultati organizacije sledijo nedavni novici, da namerava še letos skupaj z ameriško računovodsko družbo FORVIS ustvariti novo globalno mrežo, ki se bo uvrščala med deset največjih.

Rast na regionalnem in storitvenem nivoju

Uspešnost v Evropi (+15,3 %) in Severni Ameriki (+21,4 %) je bila še naprej visoka, zlasti v Franciji, Nemčiji, na Irskem, v Italiji, na Nizozemskem, Portugalskem, v Španiji, Švici, Združenem kraljestvu in ZDA. Latinska Amerika je letos pokazala impresivne rezultate, saj je s 25,8-odstotno rastjo naša najhitreje rastoča regija.

Dvomestna rast na področju storitev podjetja že tretje leto zapored kaže jasno osredotočenost na strategijo podjetja in priznavanje vse večjih pritiskov, ki jih čutijo stranke po vsem svetu. Zato so storitve trajnostnega razvoja (71%) in naše svetovalne storitve (21,3%) naše najhitreje rastoče storitvene linije.

Hélias dodaja: “Priložnosti, ki smo jih izkoristili, širijo obseg, v katerem lahko našim strankam po vsem svetu zagotavljamo vrednost kot zaupanja vreden partner v njihovem poslovanju. Na trgu ni dovolj akterjev, ki bi podpirali organizacije, še posebej zato, ker jim je naloženo vse več obveznosti. Na trgu je tudi premalo izbire, mi pa gradimo organizacijo, ki bo sposobna zapolniti to praznino in pomagati strankam izogniti se tveganju ostati brez revizijskih storitev. Revizorji in svetovalci smo bistven element v verigi zaupanja, saj pomagamo zagotavljati zdravje finančnih trgov v korist celotne družbe.”

S tem ciljem se Mazars še naprej širi na nova ozemlja, kot so Finska, Panama in Togo. Decembra 2023 je podjetje imenovalo tudi 139 novih partnerjev iz 41 držav, med katerimi je 31 % žensk.

Podpora poslovanju s trajnim učinkom

Najnovejša raziskava Mazars C-suite barometer, ki je bila izvedena konec leta 2023, je pokazala, da imata tehnologija in trajnost še naprej največji vpliv na podjetja. Vodje so pod stalnim pritiskom digitalizirati svoje poslovanje, razvijati svoje trajnostne strategije in vlagati v talente, ki bodo spremenili načine dela.

Helias nadaljuje: “Da bi strankam pomagali pri njihovem preoblikovanju in dajanju zagotovil o nefinančnih informacijah, ki jih deležniki vse bolj pričakujejo, smo okrepili naše storitve na področju trajnostnega razvoja.”

“Brez predanega sodelovanja naših ekip na splošno ne bi bilo mogoče doseči takšnega uspeha v preteklem letu. Ob vstopu v novo leto smo navdušeni nad priložnostjo, da junija okrepimo obseg naše ponudbe v okviru nove globalne povezave z družbo FORVIS, pri čemer smo bolj kot kdaj koli prej zavezani našim strankam pomagati pri samozavestni izgradnji in rasti njihovih podjetij.”

Financial results infographic