Mazars uvrščen med najboljše svetovalce M&A transakcij v CEE regiji za leto 2020

Mazars z veseljem sporoča, da se je v CEE regiji naša svetovalna ekipa po številu uspešnih poslov, že peto leto zapored, uvrstila med TOP 5 najboljših svetovalnih podjetij za M&A posle.

Mergermarket je eden vodilnih ponudnikov podatkov o M&A transakcijah po vsem svetu. Registrira transakcije z vrednostjo posameznega posla nad 5 milijonov USD in vključuje prodajo vsaj 30% delnic v ciljni družbi.

mergermarket 2020 tabela

"Ponovitev visoke uvrstitve na tej prestižni lestvici potrjuje močan položaj Mazarsa kot enega vodilnih svetovalcev na področju finančnih in davčnih transakcij v Srednji in Vzhodni Evropi ter obenem odraža našo uspešnost pri zagotavljanju čezmejnih, strankam prilagojenih storitev. Dokazujemo, da zahvaljujoč obsežnim kompetencam naše ekipe in sposobnostim prilagajanja spreminjajočim se tržnim razmeram lahko uresničujemo različne projekte po najvišjih standardih kakovosti,«- pravi Michel Kiviatkowski, vodja finančnega svetovanja v CEE regiji in direktor Mazarsa na Poljskem.

Adam Zohry, izvršni direktor, odgovoren za finančno svetovanje v Srednji in Vzhodni Evropi, dodaja: »V zadnjem letu je pandemija Covid-19 vplivala na poslovanje v regiji in z njim povezane prakse. Sektorji, kot sta IT ali Zdravstvo in farmacija, so v splošnem kontekstu imeli koristi, saj so strateški vlagatelji in skladi zasebnega kapitala ter skladi tveganega kapitala iskali potencialne nakupe. Načrtovanje nasledstva in odcepitve velikih podjetij so na trgu ustvarili nekaj priložnosti za združitve in prevzeme. Srednjeročno naj bi močni temelji Srednje in Vzhodne Evrope (strateška geografska lega, kakovost delovne sile, nižji stroški, naraščajoči srednji razred…) morali regiji zagotoviti koristi po postopnem okrevanju svetovnega gospodarstva."

Mazars temelji na svetovalnem strokovnem znanju več kot 80 strokovnjakov, prisotnih v državah Srednje in Vzhodne Evrope. Kot mednarodna organizacija zagotavlja kakovostne storitve, dopolnjene s strokovnim znanjem s področja posameznih industrij in zakonodaj. Našim lokalnim in mednarodnim strankam med drugim nudimo strokovno podporo pri transakcijskih storitvah (vključno s finančnimi in davčnimi skrbnostnimi pregledi), vrednotenjih, financiranju podjetij in združitvah, integraciji po združitvah, financiranju infrastrukture, prestrukturiranju in forenziki. Kot integrirano podjetje zagotavljamo enake kakovostne in tehnične standarde ter projektne metodologije, kar pomeni, da nudimo dosledne in brezhibne storitve povsod - po vsej CEE regiji in po celem svetu.

Želite izvedeti več?