Izvajanje M&A transakcij v Srednji in Vzhodni Evropi (CEE): davčne pasti in možnosti strukturiranja

10. december 2020
Zaradi globalne konkurence in integriranih trgov številna podjetja po vsem svetu iščejo možnosti za rast zunaj matične države, kljub spreminjajočim se in včasih zapletenim regulativnim okoljem.

Opravljanje M&A transakcij v državah Srednje in Vzhodne Evrope (CEE) lahko investitorjem predstavlja atraktivne priložnosti, vendar je pomembno vedeti, da so postopki prevzema in integracije še vedno regulirani s strani lokalnih posebnosti, četudi je dotična država del Evropske unije. To analizo smo objavili zato, da vam prikažemo davčna tveganja teh transakcij ter priložnosti, ki jih lahko izkoristite v CEE regiji.

Vpogled temelji na izkušnjah naših strokovnjakov pri strukturiranjih,  izvedenih skrbnih pregledih v regiji ter davčnih tveganjih, s katerimi se pogosto srečujejo in ki ogrožajo uspeh sklepanja poslov ter integracijske procese na hitro rastočih trgih.

Prikazali smo vam, kako so glavne „davčne pasti“, ki se pojavljajo v postopkih skrbnega pregleda, povezane s pravili tanke kapitalizacije in uporabo davčnih izgub. Vseeno pa lahko pri teh istih transakcijah izkoristite različne lokalne davčne ugodnosti oziroma olajšave.

Spodaj prenesite poročilo, če želite izvedeti več o davčnih pasteh in spodbudah, ki vam bodo pomagale določiti pravi naslednji korak.

Dokument

Doing MA in CEE.pdf