Raziskava: Prihodnost revizije (The Future of Audit) - miti, resnice in pogled naprej

12/02/2021
Revizijska stroka je pred odločilnim trenutkom: pričakovanja trga se spreminjajo, tehnologija prihaja v ospredje in krepi kakovost, argumenti za razvoj revizije so vse glasnejši in vrsta razkritih nečednosti velikih korporacij sprožajo vprašanja o nivoju kakovosti revizijskih storitev, ki jih podjetja lahko pričakujejo.

Mazarsova poglobljena raziskava pogleda svetovnega trga na pričakovanja in usmeritev revizije v prihodnosti poziva zainteresirano javnost k preučitvi potrebnih sprememb za njen razvoj.

Raziskava razkriva potrebo po razvoju revizije in jasnejših smernicah glede obsega in sredstev revizije. Na podlagi odziva 501 odločevalcev iz 12 držav osvetljuje, kaj pričakujejo od revizije. Izpostavlja šest izstopajočih ugotovitev, med katerimi so: zaznano poslanstvo revizorjev in pričakovane koristi revizije podjetja; vrednost tehnologije za revizijski postopek; katera so pričakovana najbolj kritična znanja; kak je pogled na razširitev revizijskih storitev; in nenazadnje, kakšna so stališča do rotacije revizorja in revizijske reforme.

Pridobljene ugotovitve ponujajo vpogled v štiri tržne „mite“, ki se nanašajo na pričakovanja, kako bo revizija izvedena, katera področja bi morali revizorji zajeti in kakšen je resničen pogled na skupno revizijo (joint audit). 

Razbijanje štirih tržnih mitov o reviziji:

  • Mit št. 1: Primarni cilj revizije je odkrivanje goljufij
  • Mit št. 2: Prihodnost revizije je robotska
  • Mit št. 3: Revizorji se morajo držati tradicionalnih financ
  • Mit št. 4: Podjetja ne želijo skupne revizije (joint audit)

> Prenesite si celotno raziskavo ‘The future of audit: market view – myths, realities and ways forward’ spodaj

Poročilo poleg razblinjanja navedenih štirih mitov o reviziji naslavlja tudi tri pomembna vprašanja oblikovalcem politik, ki soustvarjajo razvoj revizijske stroke, širitev revizijskih storitev in spodbujanje ustreznega nabora revizorjevih veščin. V poročilu so ugotovitve razčlenjene glede na regijo, vrsto organizacije in profil delovnega mesta.

Izboljšanje ustreznosti in kakovosti revizije

Revizija je in je bila vedno v središču tega, kar počnemo. Zato smo predani iskanju načinov za krepitev poklica in sodelovanju z drugimi za razvoj naše industrije.

Prenesite si poročilo in preverite, kakšen je pogled trga na:

  • Pričakovanja trga glede revizije;
  • Pogled na skupno revizijo;
  • Širitev nabora revizijskih storitev poleg finančne revizije;
  • Lastnosti dobrega revizorja;
  • Kako tehnologija pomaga in dviguje revizorjeve sposobnosti in jih ne nadomešča
  • In še mnogo več.

Dokument

The future of audit: market view

The future of audit: market view