Izjava o varovanju osebnih podatkov

V družbi Mazars resno jemljemo tako varnost vaših osebnih podatkov kot tudi našo pravno odgovornost. Ta izjava vsebuje pomembne informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zbiramo prek tega spletišča.

Upravljavec podatkov 

Razen če na nas naslovite zahtevek glede osebnih podatkov, ki jih upravljamo, je družba Mazars upravljavec vseh osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali prek našega spletišča. Če nam boste poslali poizvedbo, ki zadeva eno od naših podružnic/povezanih podjetij, jim bomo poizvedbo posredovali v vašem imenu.

Katere osebne podatke obdelujemo?

Obdelujemo tiste osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob obisku našega spletišča. Če ste dostopali do našega spletišča, vendar ni prišlo do nadaljnje interakcije z nami, bomo obdelovali samo podatke, zbrane prek piškotkov, ki so potrebni za pravilno delovanje spletišča (glejte poglavje »Piškotki« za več informacij). Če se odločite za interakcijo z nami, na primer tako, da nam pošljete obrazec zahtevka, bomo obdelovali tiste podatke, ki ste jih posredovali za namen, naveden na obrazcu. Nekatera polja so obvezna, saj brez njih ne bomo mogli stopiti v stik z vami in odgovoriti na vaš zahtevek.

Kadar stopite v stik z nami, morate nekatera polja obvezno izpolniti, da bomo lahko obdelali vaš zahtevek. Lahko nam posredujete tudi druge osebne podatke, vključno z osebnimi podatki iz posebne kategorije. Če nam posredujete katere koli osebne podatke iz posebne kategorije, s tem soglašate z njihovo obdelavo.

Uporaba osebnih podatkov 

Osebne podatke, zbrane prek svojega spletišča, lahko obdelujemo za naslednje namene:

 • Oblikovanje in izvajanje pogodbe: Če si želite postati stranka družbe Mazars, bomo vaše osebne podatke uporabili, da bomo lahko z vami sklenili pogodbo o storitvah. Prek spletišča posredovane podatke bomo morda uporabljali tudi v prihodnje, da bomo lahko izpolnjevali obveznosti iz pogodbe, ki smo jo sklenili z vami.
 • Naši zakoniti interesi: Osebne podatke obdelujemo zato, da lahko poslujemo, vodimo poslovni odnos z vami, izpolnjujemo svoje administrativne, računovodske in gospodarske pravice in dolžnosti, vzdržujemo in uporabljamo svoje IT-sisteme ter razvijamo svoje poslovanje in storitve. 
 • Zaposlovanje in kadrovske zadeve: Če se prijavite na delovno mesto prek našega spletišča, zbiramo osebne podatke kandidatov za delovno mesto, da lahko zaposlimo nove uslužbence.
 • Varnost, kakovost in upravljanje tveganja: Osebne podatke lahko obdelujemo zaradi ohranjanja varnosti in notranje kakovosti ter opravljanja analiz tveganja. 
 • Neposredno trženje: osebne podatke lahko obdelujemo za namen neposrednega trženja zaradi promocije in razvoja svojih storitev ter da vam posredujemo informacije, za katere mislimo, da bi vas utegnile zanimati. V vsakem primeru boste imeli možnost, da se odjavite od prejemanja vsebin, povezanih z dejavnostmi neposrednega trženja. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite prek možnosti za odjavo v našem sporočilu ali pa stopite v stik z nami
 • Delovanje v skladu s pravnimi zahtevami, predpisi ali strokovno organizacijo, katere član smo: Podvrženi smo pravnim, regulativnim in poklicnim zahtevam. Vzdrževati moramo določeno evidenco, s katero lahko dokažemo, da storitve opravljamo v skladu s temi zahtevami, te evidence pa lahko vsebujejo osebne podatke. 

Vse osebne podatke, posredovane prek tega spletišča, bomo morda uporabili v anonimizirani obliki, da bomo lahko ocenili in izboljšali opravljene storitve ter za namen širših dejavnosti razvoja poslovanja.

Komu razkrijemo osebne podatke? 

Občasno lahko vaše osebne podatke za kateri koli namen, ki je naveden zgoraj, prenesemo ali razkrijemo drugim podjetjem ali tretjim osebam, s katerimi sodeluje družba Mazars, vključno z vladnimi in strokovnimi agencijami ter tretjimi osebami, ki v našem imenu opravljajo storitve, na primer ponudniki storitev gostovanja, IT-ponudniki, ponudniki plačilnih storitev in ponudniki storitev upravljanja odnosov s strankami.

Ko vaše osebne podatke razkrijemo tretjim osebam, ki v našem imenu opravljajo storitve, se prepričamo, da ti ponudniki storitve vaše osebne podatke uporabljajo izključno v skladu z našimi navodili. 

Vaše osebne podatke lahko tretjim osebam razkrijemo tudi, če to zahtevajo zakoni ali predpisi, oziroma zaradi kakršnega koli sodnega postopka ali v povezavi z njim ter za namen vzpostavitve, uveljavljanja ali zagovarjanja naših zakonskih pravic. 

Vaše osebne podatke lahko delimo s pridruženimi podjetji družbe Mazars, če je to potrebno zaradi administrativnih razlogov in zagotavljanja strokovnih storitev za naše stranke (npr. zagotavljanje storitev s strani pridruženih podjetij družbe Mazaras v drugih državah).

Ker poslujemo globalno, lahko vaše osebne podatke prenesemo izven Evropskega gospodarskega področja (EGP) v države, kjer zakoni o varstvu podatkov niso tako izčrpni kot v EU. 

Kadar osebne podatke prenašamo izven EGP-ja, jih bomo prenesli samo (i) v državo, za katero je Evropska komisija ocenila, da ima primerno zakonodajo o varstvu podatkov; ali (ii) v državo, kjer smo vzpostavili ustrezen sistem za prenos podatkov, na primer standardne pogodbene klavzule EU, s čimer zagotovimo ustrezno zaščito vaših osebnih podatkov. 

Če nam boste prek spletišča poslali poizvedbo o enem od pridruženih podjetij družbe Mazars, jim bomo poizvedbo posredovali v vašem imenu. 

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo ali posojamo za noben namen.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki 

V povezavi z vašimi podatki imate številne pravice, med drugim lahko: 

 • Dostopate do svojih osebnih podatkov, s katerimi razpolagamo. 
 • Zahtevate, da popravimo nepravilne osebne podatke, s katerimi razpolagamo. 
 • Zahtevate, da vaše osebne podatke izbrišemo. 
 • Prekličete soglasje za obdelavo osebnih podatkov (kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja). 
 • Postavite omejitve glede našega obdelovanja vaših osebnih podatkov. 
 • Ugovarjate našemu obdelovanju vaših osebnih podatkov. 
 • Zahtevate, da vaše osebne podatke prenesemo drugemu upravljavcu (prenosljivost podatkov). 

Vse pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki, bomo izvajali v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje o varstvu zasebnosti. Če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali če imate kakršna koli vprašanja glede te izjave, se obrnite na nas prek našega obrazca za stik

Če niste zadovoljni s tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke, in težave ne moremo rešiti, lahko zadevo posredujete Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije. Več informacij lahko najdete na spletišču pooblaščenca na https://www.ip-rs.si/.

Trajanje obdelave

Vaše osebne podatke bomo hranili: (i) kolikor časa je potrebno v skladu z namenom, zaradi katerega so bili zbrani; (ii) v skladu z obdobjem zadrževanja, ki ga določa zakonodaja; ali (iii) do izteka obdobja odgovornosti, v katerem lahko pride do sodnega postopka ali preiskave v zvezi z našimi storitvami.

Po izteku veljavnega obdobja zadrževanja se osebni podatki izbrišejo ali anonimizirajo. 

Varnost podatkov

Zagotavljamo ustrezen tehnični in organizacijski nadzor, da vaše osebne podatke zaščitimo pred izgubo, zlorabo, spreminjanjem in nenamernim uničenjem, tako da uporabljamo protivirusna orodja, požarne zidove, varne strežnike, programsko opremo za šifriranje trdega diska, zaščito z gesli, nadzor fizičnega dostopa, dvofaktorsko preverjanje pristnosti ter zaznavanje vdorov in nepravilnosti.

Osebje, ki ima dostop do vaših osebnih podatkov, je usposobljeno za ohranjanje zaupnosti podatkov. Dostopajo lahko le do tistih osebnih podatkov, ki jih potrebujejo za ustrezno opravljanje svojega dela. Osebe, ki lahko pregledujejo vaše podatke, so strogo zavezane k diskretnosti.

Pogoji glede varovanja podatkov, ki so vsaj enaki našim standardom, se naložijo vsem našim izvajalcem, (pod)obdelovalcem in dobaviteljem. 

Redno spremljamo in preskušamo svoje varnostne sisteme, da zagotovimo njihovo nadaljnjo učinkovitost zaščite pred najnovejšimi grožnjami. 

Podatki, ki jih prenašamo prek spleta in tega spletišča, so zaščiteni s šifrirno tehnologijo.Za noben prenos prek spleta se ne da zagotoviti popolne varnosti.

Otroci in naše spletišče 

Družba Mazars se zaveda pomembnosti zaščite zasebnosti otrok, predvsem v spletnem okolju. Naše spletišče ni namerno oblikovano za otroke ali namenjeno neposredno njim. Prek svojega spletišča načrtno ne zbiramo ali vzdržujemo informacij o osebah, mlajših od 16 let. Če ste stari manj kot 16 let, morate pridobiti soglasje staršev ali skrbnikov, da lahko posredujete podatke prek našega spletišča. Prosite jih, da te podatke pregledajo, preden jih posredujete nam. 

Piškotki 

Med navigacijo na našem spletišču se bodo na vaš računalnik namestili piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prenesejo z obiskanega spletišča in shranijo v vašem računalniku. 

Za nadaljnje informacije preberite naš pravilnik o piškotkih. 

Spremembe tega pravilnika 

Ta pravilnik o zasebnosti je bil nazadnje posodobljen maja 2019. Občasno ga lahko spremenimo. Vse spremembe bodo objavljene na tej strani, zato vam priporočamo, da jo redno preverjate, da boste seznanjeni s tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke.